Na vsebino

Otroci iz pobratenih občin prvič na skupnem taboru

Prijateljstvo med avstrijsko občino Wagna, italijansko občino Ronchi in občino Metlika traja že več kot 60 let. Konec januarja so se na srečanju v Bildungshaus Retzhof sestali predstavniki vseh treh občin in izmenjali ideje o tem, kako okrepiti prihodnje sodelovanje in nove skupne projekte. Med drugim so na srečanju razpravljali tudi o tradicionalni izmenjavi otrok, ki jo po treh letih premora letos znova gosti Občina Metlika v sodelovanju s tamkajšnjim društvom prijateljev mladine, poteka pa v nekoliko drugačni obliki kot doslej.

Prva pokoronska izmenjava otrok iz pobratenih občin se je danes pričela v kampu Podzemelj in bo trajala vse do četrtka, 13. julija. Na prvi dan izmenjave je otrokom dobrodošlico izrekla tudi metliška županja Martina Legan Janžekovič.

Epidemija koronavirusa je ustaljeni način izmenjave otrok, kot je med pobratenimi občinami potekal v preteklih letih, dodobra premešala. Letos bo tako izmenjava otrok prvič potekala v obliki "skupnega tabora", otroci in njihovi spremljevalci pa bodo na Metliškem na počitnicah štiri dni.

V prihodnjih dneh jih poleg plavanja v topli reki Kolpi, čakajo številne zanimive športne in zabavne aktivnosti, dodobra pa bodo spoznali tudi kulinarične, etnološke in naravne posebnosti Bele krajine, so še sporočili z metliške občine.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj