Na vsebino

Oglejte si posnetek predstavitve knjige "Josip Doltar in Črnomelj"

V petek zvečer je prek aplikacije Zoom potekala virtualna predstavitev zgodbe o uspešnem, podjetnem, drznem, trdem in povzpetnem Belokranjcu s konca 19. in začetka 20. stoletja, obenem pa tudi pripoved o njegovih črnomaljskih prijateljih, rivalih in sopotnikih - Schweigerjih, Laknerjih, Mullerjih ... , o mestecu na jugu dežele Kranjske, ki se je borilo z zaostalostjo in občasno v kakšni bitki tudi zmagalo, pa tudi o Doltaricah, nepismeni materi Margareti, dveh ženah - prvi in drugi Katarini ter sedmih hčerah, samih močnih ženskah svojega časa.

Knjigo je predstavila avtorica Ilinka Todorovski, sodeloval je tudi zgodovinar Janez Weiss. Če ste predstavitev zamudili si jo lahko v celoti ogledate na povezavi TUKAJ.

Knjigo bo izdala Muzejska zbrika Črnomelj, kjer jo bo mogoče tudi kupiti. Takoj, ko bo Muzejska zbirka sporočila možnost nakupa, vas o tem obvestimo na naših straneh.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj