Na vsebino

Ogledali smo si predstavo “Zakaj sem Ajček”

V telovadnici vrtca smo napeto čakali na začetek predstave “Zakaj sem ajček”. Predstavo so uprizorili člani Grajskega lutkovnega gledališča Sevnica. Zahvaljujemo se DPM Metlika in DBZ Slovenija za podarjeno predstavo.

» Ajček « je zajček, ki ne pozna abecede, ne zna brati, nikoli ni slišal za knjige… Zaradi svojega nebranja in neznanja abecede, tudi ne more biti to, kar v bistvu je – Zajček. Potuje po gozdu in išče svojo pravo identiteto.

Srečuje različne živalske lutke: žabo, sovo, ježa, muco, štorkljo, osla, prašička, volka … , ki bi mu sicer radi pomagali, a imajo podobne težave, ker ne poznajo Abecede.

Na koncu se pojavi sam minister Bererad, ki skupaj z gledalci najde Ajčkovo črko Z in zaupa otrokom še nekaj modrosti o knjigah, branju in znanju, kar je pogoj, da lahko uresničimo večino želja in ciljev v svojem življenju.

Predstava je bila atipična in poučna, ker so otroci spoznali kar 12 različnih tipov lutk s svojimi različnimi tehnikami in specifičnimi animacijskimi možnostmi, od naprstnih do telesnih v človeški velikosti.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj