Na vsebino

Ogled predstave Neznanec

V sredo, 4. 1. 2023, so se dijaki 1., 2., 3. in 4. ST ter 1. in 2. OK v okviru kulturnih dejavnosti odpravili v Ljubljano, kjer so si v MGL ogledali predstavo Neznanec.

“Uprizoritev Neznanec je nastala kot priredba igre Johna Boyntona Priestleyja iz leta 1945 Inšpektor na obisku (An Inspector Calls). Režiserka Barbara Hieng Samobor je priredbo postavila v današnjo Ljubljano in z nekaj posegi opozorila na aktualnost Priestleyjeve igre. Namesto britanskega meščanstva z začetka 20. stoletja imamo družino novodobnih tajkunov, ki se sredi noči znajdejo v čakalnici urgence. Bogata družina čaka svojo sorodnico, ki so jo pripeljali z neke zabave, ki je šla predaleč. Medtem ko se člani družine ukvarjajo s skrbmi in drug z drugim, jih nagovori neznanec v čakalnici, ki trdi, da je policijski inšpektor. Vprašanja so neprijetna, obtožbe pa sprva še povsem nejasne. Člani družine so ogorčeni. Priredba gledališke igre je poslovenjena in aktualizirana verzija besedila o družbenih neenakostih z elementi spolnega in generacijskega konflikta, ki so danes na drugačen način še vedno, nekateri (generacijski konflikt!) pa mogoče še bolj boleči.”

Vir naslovne fotografije in povzetka vsebine: TUKAJ.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj