Na vsebino

Odziv na županjino izjavo za javnost

Spoštovani!

Na podlagi včerajšnje izjave za javnost črnomaljske županje Mojce Čemas Stjepanovič se v CI čutimo dolžni odzvati in pojasniti naslednje stvari:
Upravno sodišče RS je odločilo, da morajo postopki za referendum potekati naprej in da je županja delovala nezakonito. Zapisalo je tudi, da Občina Črnomelj pobude za referendum ni zavrnila kot neutemeljene, temveč kot nedopustne.

Naslednji koraki so na strani županje, kjer pa lahko na podlagi njene včerajšnje izjave upravičeno domnevamo, da namerava v nadaljnih postopkih spet storiti vse, da se referendum prepreči. Pri občinskem referendumu gre predvsem za ljudsko voljo in predstavlja temeljno pravico vseh občanov in občank. V kolikor bi se ta volja ljudstva želela upoštevati, bi se referendum nemudoma dopustil in ne namerno preprečeval po vsem možnih poteh. Nad tem smo v CI ogorčeni in menimo, da mora županja za svoja nezakonita dejanja prevzeti odgovornost ter upoštevati voljo vseh udeležencev protesta, podpisnikov peticije in podpisnikov pod pobudo za referendum.

Zanimivo je tudi, da je županjo zastopal odvetnik Tilen Hrastnik, ki je hkrati tudi zastopnik za begunce in migrante. Tukaj se v CI sprašujemo, koga županja dejansko ščiti. So to begunci in ilegalni migranti ali občani, ki so svojo voljo izrazili na protestu, v peticiji in pobudi za referendum.

Vir: Civilna iniciativa
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj