Na vsebino

Odprtje likovne razstave Lidije Gornik

"Black vs Vhite" - "Črna proti Beli"

Včeraj je v Šus baru potekala otvoritev nove likovne razstave Lidije Gornik. Lidija Gornik, po izobrazbi prof. angleškega jezika s književnostjo in pedagogike, je likovni samouk, ki ustvarja pod umetniškim imenom Hazel Nut. Že kot otroka so jo zanimali umetnost, literatura, filmi in glasba, kot tudi fotografija, moda in slikanje. Največkrat ustvarja v mešani tehniki, pri čemer uporablja vse od akrilnih in vodenih barv, temper, barvnih svinčnikov, pa tudi les, čipko, perje, kamne in bleščice. Pri umetniškem ustvarjanju rada eksperimentira s stili, tehnikami in materiali, zato med njenimi deli najdemo vse od portretov, kolažev, abstrakcij, kot tudi zahtevnejša geometrijska dela.

Svoja likovna dela je prvikrat predstavila leta 2015, na prvi samostojni razstavi. Od takrat se je v Ljubljani udeležila obeh ArtExpojev ter prejela zlato in dve srebrni priznanji za sodelovanje na državnem in regijskih likovnih natečajih JSKD. Leta 2015 je prejela tudi državno priznanje za prostovoljko leta ter svoje likovno ustvarjanje predstavila na še nekaj samostojnih in skupinskih razstavah.

Tokrat je na ogled postavila najnovejšo serijo portretov, v črno beli tehniki. Med portretiranci najdemo znane glasbenike: Kurt Cobain, Eddie Wedder, David Bowie, Jimi Hendrix, Johnny Cash, Bjork, PJ Harvey, Tori Amos, Leonard Cohen, Nick Cave, Tom Waits, kot tudi filmske zvezdnike Audrey Hepburn, Jane Russel, Elizabeth Taylor, Greto Garbo, Katherine Hepburn, Lauren Bacall, Avo Gardner, Winono Ryder, Quentin Tarantina, Orson Wellesa, Edwarda Nortona in Brada Pitta.

Med klasičnimi portreti v pop-art stilu je tokrat razstavljenih tudi nekaj triptihov in diptihov. Med lastniki njenih portretov sta tudi Boris Cavazza in Vesna Milek.

Razstava bo na ogled postavljena do konca februarja, avtorica pa vas obvešča, da jo ob popoldnevih lahko obiščete v njenem Carniola ateljeju na Viniški cesti 1 v Črnomlju.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj