Na vsebino

Odprtje akvadukta Majer

Ob 14. uri je na Majerju v Črnomlju potekalo uradno odprtje akvadukta Majer – S kanal.

Projektno dokumentacijo Akvadukta Majer – S kanal je izdelalo podjetje Ambiens Črnomelj. Jeseni 2014 je občina pridobila gradbeno dovoljenje za II. etapo – izgradnjo akvadukta. Na podlagi javnega razpisa so v letu 2016 izbrali najugodnejšega ponudnika, in sicer podjetje KOP Brežice d.o.o.. Hkrati so izbrali tudi izvajalca investicijskega nadzora in sicer Ambiens Črnomelj. Glavnina konstrukcijskih del je bila izvedena do konca oktobra 2016, ostala dela pa so se nadaljevala do tehničnega pregleda v letošnjem januarju. Naknadno so izvedli tudi dodatna dela v zvezi z meteorno kanalizacijo Vojinske ceste in potrebnega opornega zidu ter spremembe pohodnega dela akvadukta.

Skupna vrednost investicije Akvadukta Majer – S kanal – II. etapa skupaj z meteorno kanalizacijo Vojinska ceste, opornim zidom in spremembo pohodnega dela akvadukta ter z investicijskim nadzorom in projektno dokumentacijo znaša 181.847 EUR, od tega so pridobili 149.371 EUR nepovratnih sredstev po 21. članu Zakona o financiranju občin, preostanek pa je iz proračuna zagotovila Občina Črnomelj.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj