Na vsebino

Obvestilo SB Nm bodočim mamicam

Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa, v Splošni bolnišnici Novo mesto vljudno naprošajo vse nosečnice, ki prihajajo na porodniški oddelek, da jim z upoštevanjem navodil pomagajo. Za vse je namreč izjemnega pomena, da vedo, ali je porodnica, ki ima respiratorno obolenje okužena s korona virusom ali ne.

Zato pozivajo vse nosečnice, ki imajo blago respiratorno obolenje ( kašelj, vročina, bolečine v žrelu), da za datum in uro testiranja pokličejo tel. št. 07 39 16 205 med 12. in 15. uro. Zaenkrat bodo testiranja izvajali dvakrat tedensko, če bo potrebno pa tudi večkrat.

V primeru, da ima nosečnica hude težave z dihanjem, pa naj se obrne na osebnega zdravnika, ki ji bo svetoval in jo usmeril na nadaljnji pregled in ne zgolj na informativno testiranje.

Prosijo, da tudi v primeru, ko nosečnice testiranja niso opravile, da že ob vhodu v bolnišnico opozorijo na morebitne respiratorne težave, ki jih imajo. Predvsem pa naj se ne bojijo, da zanje v primeru pozitivnega izvida brisa ne bi ustrezno poskrbeli, so še sporočili iz Splošne bolnišnice Novo mesto.

Vir: Splošna bolnišnica Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj