Na vsebino

Obnovljena kapelica in nov kip Marije Romarice v Sodevcih

V nedeljo so v Sodevcih blagoslovili obnovljeno kapelica in nov kip Marije Romarice. Kot smo lahko slišali na nedeljskem dogodku, je bila v kapelici, ki že več kot 100 let stoji v Sodevcih, »obšlesana« reprodukcija Marije Begunke. Vedno kadar so blagoslavljali velikonočna jedila, jim je gospod župnik prigovarjal, naj vendar naredijo nekaj bolj konkretnega. In letos se je to res zgodilo, a namesto Begunke je ratala Romarica.

Nada Štrbenc, po domače Goreča, je imela na vrtu hruško, ki se je sušila. Sašo Špehar in Jože Mihelič sta hruško podrla in iz dela tega drevesa je naš polanski umetnik Tonček Šegina naredil Marijin kipec, njegov oče Janko pa je kapelico prepleskal. Gospod župnik je naredil podstavek iz pohorskega macesna. Gospod Mirče, po domače Kolteč iz Predgrada, pa je doniral šipe za vetrolov. Kipec in obnovitev kapele je plačala Agrarna skupnost Sodevci.

Prireditev je popestrila vokalna skupina Cantate Domino iz Kočevja.

Sodevčanom kapelica veliko pomeni, saj je preživela že več rodov, zato naj bo tudi v prihodnje tihi slušatelj vaših želja, zaobljub in molitve.

Vir: KS Stari trg ob Kolpi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj