Na vsebino

Oblačno bo, občasno bo snežilo

Ponoči se bodo od juga padavine zopet nekoliko okrepile. V notranjosti Slovenije bo snežilo, po nižinah Primorske pa deževalo. Burja na Primorskem se bo krepila.

Jutri bo oblačno z občasnim sneženjem, ki bo popoldne postopno ponehalo, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo popoldne oslabela. Temperature bodo večinoma okoli 0, na Primorskem okoli 5 °C.

Jutri zjutraj in dopoldne bo na Primorskem pihala burja, ki bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrost okoli 100 km/h. V višjih legah Primorske in Notranjske bodo nastajali snežni zameti.

V drugi polovici noči na soboto ter v soboto dopoldne pričakujemo predvsem na Postojnskem, Notranjskem in Kočevskem še občasno močnejše sneženje. Do sobote popoldan lahko tam zapade do okoli 30 cm snega.

Nevarnost snežnih plazov je velika.

V nedeljo bo delno jasno, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo predvsem na Primorskem in Notranjskem občasno bolj oblačno. V ponedeljek zjutraj bo jasno z meglo po nekaterih nižinah, čez dan se bo od zahoda pooblačilo. V torek kaže na zmerno do pretežno oblačno in povečini suho vreme, nekaj sonca bo predvsem na Primorskem.

Nad Genovskim zalivom je ciklonsko območje. Vremenska fronta bo čez dan prešla naše kraje. Za njo bo s severovzhodnim vetrom k nam dotekal hladnejši in vlažen zrak.

Vir: ARSO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

35
44
59
611
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj