Na vsebino

Občina (županja) očitno ne mara kritike?

Na spletni strani Občine Črnomelj je objavljen Javni poziv za zbiranje predlogov programov in projektov lokalnih medijev v letu 2017. Mogoče se samo nam (Radio 1 Odeon, spletna stran Radio Odeon) zdi čudno, da v času napredne tehnologije in prenosu informacij v času delčka sekunde, Občina ne nameni niti € za radijske in spletne vsebine. Odgovor Občine bo verjetno v smislu, da sami objavljajo novice na svoji spletni in FB strani, vendar objavljajo samo to, kar želijo objaviti.

Občina Črnomelj je že leta 2012 z zmanjšanjem sredstev Radiu 1 Odeon napovedala, da nismo ravno zaželjen medij. Kako? Občinski svetniki so nam v proračunu namenili 6.000 € za leto 2012, županja pa nam je na koncu koledarskega leta ponudila pogodbo, v kateri je namesto 6.000, pisalo 2.500€. Vzemi ali pusti. Seveda smo vzeli, saj smo bili prepričani, da so nam svetniki odobrili prej omenjenih 6.000€ in smo na tej podlagi tudi pripravili finančni plan. Bolje, da nam na koncu manjka 3.500€, kot pa celih 6.000, če bi jih zavrnili. Z županjino obljubo, da bo naslednje leto drugače.

Tudi za leto 2013 so nam svetniki v proračunu odobrili 6.000€, a kaj, ko se je zgodba konec leta ponovila. Tokrat je bila posrednik med Občino in našo družbo direktorica občinske uprave Tamara Potočar. Ponovno je bila na mizi enaka pogodba kot prejšnje leto in enak predlog: vzemi ali pusti. Tokrat smo pustili. Zavrnili smo 2.500€ občinskega denarja, ker smo bili že leto poprej s strani županje dobesedno ogoljufani. Kratkoročni kredit je pomagal. da smo zakrpali luknjo, ki je bila, iz izkušenj, manjša, kot prejšnje leto.

Mogoče nam županja (ne morem napisat Občina oz. občinski svetniki, ker so nas le-ti podprli) s tem dela uslugo, mogoče se zaveda, da bomo brez finančne pomoči lažje poročali objektivno, nepristransko in ob tej priložnosti se ji zaradi tega zahvaljujem.

Seveda pa ne morem brez zahvale našim poslušalcem in sledilcem ter bralcem spletnih novic, ki jih širimo tudi preko socialnega omrežja Facebook. Hvala vam za podporo, za širjenje in seveda ažurno spremljanje in komentiranje. Prišli smo že do številke 57 tisoč unikatnih ogledov v enem tednu! In obisk vztrajno raste.

V prilogi je fotografija ogledov današnje FB strani z novico o odprtju električne polnilne postaje. 2.030 ogledov v eni uri.

Prilagam pa tudi nekaj podatkov o finančni pomoči medijem v preteklosti (naredil sem jih, ko sem pogodbo zavrnil, zato zadnjih nekaj let ni zajetih), tudi pogodbo o sofinanciranju Radia 1 Odeon v letu 2013, ki smo jo zavrnili. Če imate čas, si poglejte, plačate tako ali tako vi.

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj