Na vsebino

Ob dnevu državnosti prevzem kvačkanega grba in zahvala učencem

V Kulturnem centru Semič je včeraj potekala osrednja občinska proslava ob dnevu državnosti. Slavnostna govornica je bila županja Polona Kambič, ki je ob tej priložnosti prevzela tudi grb, ki ga je v sklopu vseslovenskega projekta »Slovenija kvačka grbe slovenskih občin« za občino nakvačkala domačinka Dušanka Pavlin.

Županja se je tudi zahvalila najuspešnejšim učencem devetih razredov Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič. To so: Maruša Šneler, Tija Sever, Simona Kastelec, Julija Judnič, Žan Šebalj Golobič, Jan Ogulin, Nejc Novak, Tanja Malenšek, Tin Čengija in Patrik Konda. Devetošolke so prejele knjigo Izjemne ženske, devetošolci pa knjigo Izjemni znanstveniki.

Knjigo Največji izumitelji pa sta iz rok županje prejela Nataša Simon Škof in David Simonič, uspešna učenca Osnovne šole Milke Šobar – Nataše. Vsi nagrajenci so prejeli tudi slovensko zastavo.

V programu, ki ga je povezoval Dino Subašić, so sodelovali KUD Godba na pihala Semič, Mladinski pevski zbor OŠ Belokranjskega odreda Semič in učenci semiške osnovne šole.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj