Na vsebino

Uradno poročilo o današnji prometni nesreči

Poročali smo že, da so bili nekaj minut po peti uri policisti obveščeni o hudi prometni nesreči pri Kočevskih Poljanah (na cesti Podturn - Črnomelj). Po prvih ugotovitvah policistov s kraja so bili v prometni nesreči udeleženi trije osebni avtomobili. Dve osebi sta na kraju nesreče umrli, še šest pa so jih reševalci odpeljali v bolnišnico.

Prve ugotovitve s kraja tragične prometne nesreče je ob 11. uri pred Policijsko upravo Novo mesto, Ljubljanska cesta 30, predstavil Željko Zrilič, vodja Oddelka za cestni promet na Policijski upravi Novo mesto:

Ob 5.12 so na cesti Soteska–Črmošnjice pri naselju Kočevske Poljane (občina Dolenjske Toplice) trčila tri osebna vozila.

Novomeški policisti so bili o hudi prometni nesreči obveščeni nekaj po 5. uri. Po besedah Željka Zriliča 44-letna voznica osebnega avtomobila znamke hyundai hitrosti vožnje ni prilagodila stanju vozišča. Vozilo je začelo zanašati, nato je zapeljala na levosmerno vozišče, od koder je iz nasprotne smeri pripeljalo osebno vozilo znamke dacia. Vozili sta trčili, nato pa je pripeljalo še tretje vozilo in trčilo vanju.

Dve osebi sta na kraju nesreče umrli. Gre za potnika v vozilu hyundai, doma z območja Ivančne Gorice in Žužemberka, oba stara 41 let. Policisti vse okoliščine, kar se tiče uporabe varnostnega pasu, še preverjajo.

Še šest oseb je bilo lažje poškodovanih in so jih reševalci odpeljali v bolnišnico.

Na cestišču je bilo približno dva do tri centimetre snega.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj