Na vsebino

O ohranjanju naravne in kulturne dediščine doline reke Kolpe

RC Novo mesto je v prostorih Občine Črnomelj včeraj organiziral okroglo mizo "Ohranjanje naravne in kulturne dediščine doline reke Kolpe z vidika razvoja turizma in kmetijstva".

Okrogle mize so se udeležili tudi predstavniki občine, prisotne je pozdravil župan občine Črnomelj Andrej Kavšek, ki je pozdravil sodelovanje vseh strokovnjakov za ohranitev doline reke Kolpe. Direktorica Občinske uprave Občine Črnomelj Danijela Nedič Orešič pa je predstavila izzive, s katerimi se na tem področju soočamo v naši občini. Izpostavila je težavo obstoječe turistične infrastrukture in ureditve, potrebo po novelaciji Odloka o režimu parkiranja na območju ob reku Kolpi, potrebo po poplavni študiji za Poljansko dolino ob Kolpi, plovni režim po reki Kolpi in slabo stanje jezov na Kolpi.

Občina Črnomelj si pri svojem delu na področju turizma in kmetijstva ob reki Kolpi prizadeva za ohranjanje naravne in kulturne dediščine. Zavedamo se, da je rekal Kolpa biser Bele krajine, ki si zasluži usklajen pristop načrtovanja in upravljanja tega občutljivega območja, k čemur tudi stremimo.

Okrogla miza je bila organizirana z namenom izboljšanja skupnega planiranja prostora rečne doline in prepoznavanja čezmejnih potencialov.

Vir: Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj