Na vsebino

Novoletna razstava Spectrum

Avtorji razstave Spectrum na rdečih točkah, ki označujejo oddaljenost med osebami v skladu z protikoronskimi odloki vlade. (foto: I. Vidmar)
Avtorji razstave Spectrum na rdečih točkah, ki označujejo oddaljenost med osebami v skladu z protikoronskimi odloki vlade. (foto: I. Vidmar)

Društvo likovnih umetnikov Dolenjske je v ponedeljek v Kulturnem centru Janeza Trdine v galeriji Kocka odprlo tradicionalno novoletno razstavo, ki so jo letos poimenovali Spectrum. S svojimi slikami, fotografijo in skulpturo se tokrat predstavlja devet članov društva: Svetlana Jakimovska Rodić, Boštjan Kavčič, Alojz Konec, Robert Lozar, Martina Hegediš, Roman Makše, Uroš Weinberger, Andreja Schwenner in Igor Papež. Predstavljajo se z novejšimi deli, katerih večina je nastala v času epidemije in iz dneva v dan spreminjajočih se vladnih protikoronskih ukrepov, ki so močno prizadejali tudi razstavno dejavnost.

Ob tej priložnosti je Sandra Hrovat, sodelavka Kulturnega centra Janeza Trdine, ki skrbi tudi za delovanje galerije Kocka, povedala, da nameravajo razstavno dejavnost obogatiti tudi s spletnimi vsebinami. Tako nameravajo na spletu ob razstavah objaviti tudi posnetke pogovorov z avtorji in gradivo brošur, ki izidejo ob odprtju razstave, kar so avtorji tokratne razstave sprejeli z navdušenjem.

Razstava bo v galeriji Kocka na ogled do 10. januarja.

Vir: Dolenjski list

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj