Na vsebino

Nove pridobitve v Boginji vasi in Kapljišču

Rezanje traku v Boginji vasi. Foto: Občina Metlika
Rezanje traku v Boginji vasi. Foto: Občina Metlika

V okviru številnih dogodkov ob prazniku Občine Metlike so včeraj namenu predali preplaščeno cesto v Boginji vasi in novo cestno razsvetljavo v Kapljišču.

Preplastitev 800 metrov ceste v Boginji vasi so izvedli od cestišča Boršt, križišča za Mlake, do konca asfalta v Boginji vasi. V sklopu preplastitve so uredili tudi odvodnjavanje. Vrednost izvedenih del je znašala 72 tisoč evrov, od tega je 68 tisočakov zagotovila Občina Metlika iz letošnjega proračuna, razliko pa je pokrila Krajevna skupnost Podzemelj.

Novih pridobitev so veseli tudi vaščani Kapljišč, ki so leta 2019 dobili novo cesto in obnovljen vodovod, letošnjo zimo pa bodo dolgi temačni večeri lepši in varnejši ob novi javni razsvetljavi.

Občina Metlika je lani v naselju Kapljišče sočasno ob rekonstrukciji ceste skozi naselje položila zaščitne cevi, postavila temelje za drogove in zgradila novo prižigališče za cestno razsvetljavo. Zaradi pomanjkanja sredstev ostala dela na cestni razsvetljavi niso bila izvedena. Letos so pristopili k izvedbi elektroinštalaterskih del, ki so zajemala napeljavo inštalacij ter postavitev devetih kandelabrov in prav toliko cestnih svetilk.

Vrednost izvedenih del je znašala dobrih 24 tisoč evrov, ki so bila v celoti zagotovljena iz državnih sredstev za obmejna območja.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj