Na vsebino

Nova Loka z novo kanalizacijo

Črnomaljski župan Andrej Kavšek in predstavnik prebivalcev ulic v Novi Loki Branko Muren sta danes namenu uradno predala zgrajeno kanalizacijo na tem območju Črnomlja. Vrednost naložbe v izgradnjo 784 metrov nove fekalne kanalizacije v delu Ulice Nova Loka, v Ulici Danila Bučarja ter Ulici heroja Jožeta Mihelčiča znaša 384.000 evrov, skupaj z obnovo stare kanalizacije in vgraditvijo novih javnih vodovodov pa je ocenjena vrednost investicije okoli 675.000 evrov.

Fekalna kanalizacija je bila urejena v okviru črnomaljskega dela projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda iz porečja Kolpe, ki ga sofinancirata evropski kohezijski sklad in država..

Pred asfaltiranjem celotne širine ulic površine okoli 3.750 kvadratnih metrov, ki so bile poškodovane ob izgradnji kanalizacije, so bili zamenjani robniki in obnovljena stara kanalizacija v dolžini 500 metrov v vrednosti 134.500 evrov. Prav tako so bili pred asfaltiranjem vgrajeni novi javni vodovodi dolžine 620 metrov in novi hišni priključki v vrednosti 156.600 evrov. V sodelovanju z lastniki objektov bo izvedena še obnova poškodovanih dvorišč zaradi priključkov na novo kanalizacijo. Skupna vrednost del je ocenjena na 675 tisočakov.

Za pester kulturni program današnje prireditve sta poskrbeli recitatorka Lara Pezdirc in saksofonistka Zala Grdešič, obe učenki OŠ Loka Črnomelj.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj