Na vsebino

Nimaš kolesa - vzameš, nisi zadovoljen s kritiko - klofuta, pijan - nesreča, brez vozniške - zaseg vozila

V petek zgodaj zjutraj so črnomaljski policisti v Semiču sprejeli ustno kazensko ovadbo tatvine kolesa z osebnega avtomobila. Lastnica osebnega avtomobila je namreč ob odhodu v službo opazila, da je njen avto na dvigalki in da manjka eno kolo.

Okoli dvanajste ure so policisti dobili več informacij, da se na odcepu za Maline nahaja srebrn avto, ki je očitno ostal brez goriva in ga potiskajo. Na kraju so policisti zalotili 17-letnika iz okolice Metlike, na njegovem avtu pa ukradeno kolo s pnevmatiko. Kolo s pnevmatiko so zasegli, zraven pa še avtoradio, ki je dajal videz, kot da je bil na hitro izpuljen iz ležišča. Ugotovili so, da je lastnik vozila v Semiču pustil avto odklenjen, kar je izkoristil 17-letnik in poleg kolesa, ki ga je potreboval za avtomobil, ukradel še avtoradio. Slednjega so vrnili lastniku, preden je ta sploh opazil, da so mu ga ukradli. Kolo s pnevmatiko so vrnili prijaviteljici.

Zaradi kritik opravljenega dela ji je primazal zaušnico

Črnomaljski policisti pa so v soboto popoldne posredovali v sporu v okolici Črnomlja. Sprla sta se 35-letnica iz Črnomlja in 30-letnik iz Kanižarice. Slednji je pri ženski izvajal sanacijska dela, pri čemer stranka ni bila zadovoljna s kvaliteto opravljenih del. Na višku spora je 30-letnik svoji stranki primazal zaušnico, tako da je morala iskati zdravniško pomoč. Zoper 30-letnika so uvedli postopek o prekršku.

Pijan povzročil nesrečo

Črnomaljski policisti so v soboto dopoldne v Tribučah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročil jo je 31-letni voznik osebnega vozila, ki je med vožnjo zapeljal preveč na drugo stran ceste in podrsal po celotni dolžini avtomobil, ki ga je pravilno po svoji strani nasproti peljala 53-letna voznica. Policisti so posumili v psihofizične sposobnosti voznika in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku (skoraj 1.6 promila).

Zasegi vozil

Novomeški policisti so v petek popoldne v Prečni zasegli avto 30-letnemu vozniku iz okolice Črnomlja. Preizkus alkoholiziranosti je bil v mejah dovoljenega (0,10 mg/l alkohola v izdihanem zraku), so pa ugotovili, da že eno leto vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zato zasegli.

V soboto popoldne so črnomaljski policisti zasegli kombinirano vozilo 28-letniku iz Semiča. Pri kontroli prometa so namreč ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj