Na vsebino

NIJZ zdravnika iz Metlike ni "pošiljal delat"

V lokalnem okolju so se v zadnjih tednih razširile informacije, da naj bi zdravnik iz Metlike poklical na Nacionalni inštitut za zdravje (NIJZ), jim povedal, da je bil v Italiji, a da naj bi ga vseeno poslali delati.

Primer informacij je opisan tudi v spodnjem tvitu (priponka spodaj).

"Izjave so popolnoma netočne," danes odgovarja direktorica ZD Metlika, nekdanja direktorica NIJZ (zdaj na ministrstvu za zdravje) pa: "NIJZ je bil o primeru COVID+ bolnika, zdravnika iz Metliškega ZD, prvič seznanjen preko COVID točke 6. marca 2020. Nato je bila opravljena epidemiološka anketa. Anketo je izvedla dr. Alenka Trop Skaza, ki je tudi intenzivno sodelovala pri iskanju in obdelavi vseh kontaktov.

NIJZ ni nikogar »pošiljal delat« ali ga »izključeval iz delovnega procesa«, ves čas pa je objavljal (in glede na priporočila ECDC dopolnjeval) definicijo primera bolnika s COVID19."

Avtorica omenjenega tvita je novinarka medija vladajoče stranke SDS Demokracija in bi morala take izjave, preden jih zapiše in dodatno širi, preveriti. Čas in okoliščine terjajo skrbnost in profesionalnost.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj