Na vsebino

Neža Žalec zmagovalka na tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov

Mlada belokranjska klarinetistka, ki je svojo glasbeno pot začela v Glasbeni šoli Črnomelj pri prof. Katji Draginc, zdaj pa je dijakinja 2. letnika Glasbene šole Celje in I. Gimnazije v Celju, Neža Žalec, si je v kategoriji 2A (rojeni leta 2005 in 2006), z odličnim nastopom priigrala 97 pik, 1. nagrado, zlato plaketo ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja. Nežo je na klavirju spremljala prof. Mateja Hladnik, njen mentor je prof. Jurij Hladnik, spec. Ocenjevalci na tekmovanju so bili priznani tuji klarinetisti v sestavu, predsednik Massimiliano Miani (Italija) ter člana Gabor Varga (Madžarska) in Davor Reba (Hrvaška).

Tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov in baletnih plesalcev je največje glasbeno tekmovanje na Slovenskem, z najdaljšim stažem med nacionalnimi tekmovanji, saj je letos potekalo že enainpetdesetič. Vsako leto pod okriljem Zveze slovenskih glasbenih šol poteka tekmovanje TEMSIG, na katerem se predstavijo najboljši mladi slovenski glasbeniki v starostnih kategorijah od 11 do 25 let. Letos so se tekmovalci umetniško izražali na klavirju, flavti, saksofonu, oboi, fagotu, diatonični harmoniki, petju, komornih skupinah s trobili in klarinetu. Tekmovanje slednjega je potekalo v sredo, 16. 3. 2022, v Glasbeni šoli Ormož.

Iskrene čestitke!

Vir: Glasbena šola Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj