Na vsebino

Neža Žalec se je udeležila poletne šole za klarinet

Od 4. do 9. julija sem bila na Poletni glasbeni šoli v Zrečah, ki je bila letos namenjena učencem flavte, klarineta in solo petja. Zbralo se nas je 19. Organizatorica je bila prof. Alenka Vidic, ki je hkrati tudi poučevala flavto. Moj učitelj je bil prof. Dušan Sodja, ki nas je izobraževal na področju dihanja in muzikalnosti. Imeli smo dva koncerta. Prvega v četrtek, 7. julija, ki je bil namenjen gostom hotela, drugega pa v soboto, 9. julija za starše. Na prvem koncertu smo se preizkusili v komornih sestavih. Z dvema prijateljema sem igrala Dvorakovo skladbo Humuresque. Drugi koncert, ki se je istočasno imenoval tudi Zaključni koncert, je potekal v modri dvorani Term Zreče. Igrala sem skladbo Promenade skladatelja Robert Clerisse. Spremljal me je pianist Slaven Kulenović.

Kljub uram igranja na klarinet, sestavljanju komornih zasedb, vaj za koncerte, utrjevanju že znanega s korepetitorji, smo vsi sodelujoči, flavtisti, klarinetisti in pevci, nastopili s pesmijo Jana Plestenjaka »Ona sanja o Ljubljani«. Za nas je poleg profesorjev skrbela tudi animatorka Meta. Teden je bil poln dogodivščin, kopanja v termah in zabavnih pripetljajev. Imeli smo se zelo lepo in spoznali veliko novih prijateljev.

Vir: GŠ Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj