Na vsebino

Neža Žalec na mednarodnem glasbenem srečanju v Virovitici, Hana Rus na Emoni v Ljubljani

Neža Žalec, učenka 7. razreda klarineta iz Vinice, se je udeležila Virovitica International Music Meeting 2019 v Virovitici na Hrvaškem.

Njeno kratko poročilo o dogajanju …

Od 3. do 6. januarja 2019 sem se udeležila »Virovitica International Music Meeting 2019«. V letošnjem letu sta na seminarju predavala dva profesorja iz Hrvaške, Davor Reba in Radovan Cavallin, slovenski profesor Slavko Kovačič in gostujoči profesor iz Portugalske, Antonio Saiote. Pri njih sem se udeležila samostojne ure. Pod dirigentsko taktirko Tomaža Kmetiča, pa smo se preizkusili v orkestru klarinetov, s katerim smo se predstavili na zaključnem koncertu, ki je potekal v soboto zvečer. Naslednji dan, v nedeljo, je potekalo tekmovanje v dveh kategorijah. V prvi kategoriji smo se predstavili učenci, stari do 16 let, druga kategorija pa je bila namenjena starejšim. Ocenjevala nas je žirija profesorjev. Sama sem osvojila 3. mesto v 1. kategoriji in za nagrado prejela ustnik za klarinet znamke Selmer.

Imela sem se zelo lepo in se naučila veliko novega.

Neža Žalec

Hana Rus, učenka 3. razreda klarineta iz Metlike, pa se je udeležila glasbenega festivala Emona, ki je potekal na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Njeno kratko poročilo o dogajanju.

V soboto, 19. 1. 2019, sem se udeležila festivala Emona 2019. Najprej smo imeli skupinsko ogrevanje, potem pa so nas razdelili v sobe, kjer smo čakali na individualne ure. Učiteljica Monika Korbar mi je povedala nekaj novih stvari. Na vaji sem se imela lepo. Potem smo bili nekaj časa v učilnicah, kjer smo lahko igrali klarinet, kmalu za tem pa je bilo že kosilo. Dobili smo pico, ki je bila zelo dobra. Po kosilu smo imeli vaje za komorne skupine, potem pa še vaje za orkester. Ob 17.30 je bil zaključni koncert, kjer smo zaigrali skladbe, ki smo se jih naučili. Na koncu pa so mentorji podelili še diplome.

Na delavnici sem se imela zelo lepo in upam, da bom še kdaj lahko šla.

Hana Rus

Mentorica obeh nadobudnih klarinetistk sem učiteljica Katja Draginc.

Vir: GŠ Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj