Na vsebino

Neslana potegavščina gasilcem ukradla spanec

Foto: PGD Štrekljevec
Foto: PGD Štrekljevec

Sinoči ob 23.58 uri so gasilci prejeli prijavo o požaru na Črešnjevcu pri Semiču, kjer naj bi gorel hlev. Policisti ter petnajst gasilcev iz PGD Semič, Štrekljevec in Gradnik je odhitelo na kraj dogodka, kjer pa na srečo ni bilo ne dima ne ognja, domačini pa so mirno spali. Kmalu je postalo jasno, da si je nekdo privoščil neslano šalo in da je šlo za lažno prijavo požara.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, nakar bodo klicatelje tudi kazensko ovadili.

Kot so še sporočili s Policijske uprave v Novem mestu, 309. člen kazenskega zakonika o zlorabi znamenj za pomoč in nevarnost pravi: Kdor zlorabi znamenje za pomoč ali znamenje za nevarnost ali neutemeljeno kliče na pomoč ali lažno sporoči, da grozi nevarnost in s tem povzroči, da so državni organi ali druge pristojne organizacije ukrepale brez potrebe ali neupravičeno uporabile sredstva sistema zaščite, reševanja in pomoči, se kaznuje z zaporom do treh let.

In še: Če je bilo z dejanjem iz prejšnjega odstavka preprečeno ali ovirano delo pravosodnih ali drugih državnih organov in je bila s tem preprečena storitev uradnega dejanja ali povzročena večja premoženjska škoda, se storilec kaznuje z zaporom do petih let

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj