Na vsebino

Nepravilna raba rumenih vreč

Že dlje časa, poleg opažanj nas zaposlenih, prejemamo tudi razne fotografije in ˝prijave˝ o nepravilni uporabi vreč za odpadno embalažo nekaterih uporabnikov.

Rumene vreče so namenjene zbiranju mešane komunalne embalaže (po domače plastenke in pločevinke) za uporabnike, ki so v sistemu pobiranja odpadkov po sistemu »od vrat do vrat« in ne zbiranju raznoraznih odpadkov, kot npr. na fotografiji, kjer je v rumene vreče odložena odpadna žagovina.

Stroški nabave rumenih vreč so vključeni v ceno odvoza odpadkov. Zavedati se moramo, da nekateri uporabniki tako z nepravilno rabo vreč dražijo storitev odvoza odpadkov vsem preostalim uporabnikom, ki smo vestni in skrbimo za vestno ločevanje in okolje.

Zanima nas kje so rumene vreče na sliki na koncu pristale? Zaradi nepravilne rabe jih ne smemo odpeljati v sklopu odvoza odpadkov, zato lahko le upamo, da niso bile odložene v gozdu, naravi, okolju…

Priponke

Vir: Komunala Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj