Na vsebino

Nepozabni vtisi iz Celovca

Učenci 7. in 8. razreda OŠ Mirana Jarca Črnomelj, ki imajo nemščino kot izbirni predmet, ter učiteljici Alexandra Kočevar in Zdenka Vrtin smo v petek preživeli čudovit dan v Avstrijski Koroški. Poleg naše šole so se nam še pridružili učenci 8. in 9. razreda osnovne šole Metlika in osnovne šole Podzemelj.

Odhod avtobusa je bil ob 6.30 izpred OŠ Mirana Jarca. Sledila je vožnja do Minimundusa oz. Sveta v malem. Ogledali smo si zanimiv park, kjer smo odkrili marsikatero zanimivost stavb s celega sveta. Po ogledu smo se zapeljali proti Celovcu. Sledil je sprehod po starem mestnem jedru in prosti čas za kosilo in nakupe. Nato smo se odpravili do Vrbskega jezera in do lesenega razglednega stolpa Pyramidenkogel z nadmorsko višino 905 m, ki omogoča veličasten pogled na sosednje gore, jezera in doline dežele ob Dravi. Polni nepozabni vtisov smo se v popoldanskih urah vračali skozi Karavanke proti domu in načrtovali že naslednjo ekskurzijo.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj