Na vsebino

Vinska vigred uspešno pod streho (foto)

S pesmijo Kvinteta Dolc, podelitvijo priznanj za najboljšo belokranjsko pogačo in nagovorom županje Martine Legan Janžekovič, se je sinoči v Metliki zaključila 41. Vinska vigred v Beli krajini.

Pestro nedeljsko dogajanje, ki je tradicionalno namenjeno družinam, so začeli z javnim ocenjevanjem za najboljšo belokranjsko pogačo v Hiši dobrot Bele krajine. Nato so se na odru predstavili harmonikarji glasbene šole Andreja Bajuka, obiskovalce pa je s pesmijo navdušil tudi Otroški pevski zbor Osnovne šole Metlika.

Da je bilo razpoloženje na sončno vigredno nedeljo še bolj prešerno je poskrbela parada plesa, na kateri so nastopili skupina Country line dance iz Plesnega kluba Nomis, hip hop skupina mlajših deklet in plesna rekreacija Plesnega društva Krokar, medtem ko je Plesno društvo Arabeska poskrbelo za vroče salsa ritme.

Za zabavo in otroški smeh najmlajših je na metliških trgih poskrbela Maja Jovanovič.

V poznih popoldanskih urah je bila za dobro zabavo zadolžena trubaška skupina Pivo in čevapi - Balkan brass bend, ki je občinstvo razgrela z balkanskimi ritmi.

Na odru se je s folklorno točko in ob spremljavi Tamburaške skupine Klasje že tradicionalno predstavilo Društvo Žumberčanov in prijateljev Žumberka.

Letošnja Vinska vigred je tako uspešno končana, organizatorji pa verjamejo, da bo o njej odzvanjalo še kar nekaj časa.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj