Na vsebino

Navratilovci na Portugalskem

V nedeljo, 13. avgusta, smo se odpravili na Portugalsko v manjše mestece Cernache do Bonjardim, ki vsako leto prireja festival Raízes Folk Fest. Na festivalu sodelujejo skupine iz različnih držav, letos poleg nas sodelujejo še Hrvaška, Peru, Poljska, Venezuela in Severna Irska. Celoten festival je zasnovan tako, da vsak dan nastopimo v različnem mestu, kjer se vsaka država predstavi z eno točko.

V ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah smo po naporni vožnji z letalom in avtobusom prispeli do naše nastanitve.

Po nekaj urah počitka smo se odpravili na ogled mesta, kjer smo se sprehodili do dveh cerkva, njihove gasilske postaje in po trgu mesta. Popoldne je sledilo svečano odprtje festivala v mestu Vila de Rei, pred nastopom pa smo se zapeljali še v sam center Portugalske - povzpeli smo se na razgledno točko, ki je tudi geografsko srediče Portugalske.

V torek smo obiskali občino, kjer nas je sprejel župan občine Serta. Ta dan smo imeli malo daljši počitek in prosto dopoldne, ki smo ga izkoristili za pokušino lokalnega piva. Kasneje pa smo se odpravili na daljši samostojni nastop, kjer smo predstavili svojo državo in plese v sklopu dogajanja ob prazniku Marijinega vnebovzetja.

V sredo smo se zjutraj osvežili v bližnjem bazenu, kjer smo napolnili baterije. Popoldne smo se s predstavniki Venezuele odpravili na enega izmed starejših dogodkov v okolici, sejem São Mateus v mesto Viseu. Ta dogodek izvira iz srednjega veka in vključuje veliko glasbe, folklore, rokodelstva in gastronomije. Pravijo, da je to že 632. izvedba dogodka, ki ga obišče več kot 20.000 ljudi.

Mahamo in pošiljamo pozdrave iz sončne Portugalske!

Vir: MFS Ivan Navratil
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj