Na vsebino

Naravoslovni dan na Notranjskem

V petek, 3. junija, smo imeli učenci od 6. do 9. razreda OŠ Dragatuš naravoslovni dan na Notranjskem. Najprej smo si ogledali Predjamski grad, ki ima zelo zanimivo zgodovino, vodička nam je na zabaven način razložila zakaj je grad tako turistično obiskan ter da je bil na njem posnet del filma, katerega je igral znan igralec iz tujine.

Nato smo se z avtobusom odpeljali k Postojnski jami, kjer smo najprej imeli kosilo, po kosilu pa ogled jame. Najprej smo se z vlakcem odpeljali v notranjost jame, kjer smo videli podzemne kraške pojave, kot so stalagmiti, stalaktiti, zavese … in tudi tukaj nas je skozi celotno jamo vodila vodička, ki nam je povedala pomembnejše informacije o Postojnski jami. Jama je dolga 24 km, mi smo videli le 5 km, saj če želiš videt še drugi del jame, potrebuješ primerno opremo, saj se moraš splaziti skozi različne rove. Na koncu ogleda smo videli tudi človeško ribico, ki je endemit in živi v kraških podzemnih vodah. Zanimivost jame je tudi, da ima notri svojo trgovino in pošto. Nazaj smo se zopet odpeljali z vlakcem.

Naša zadnja točka našega izleta je bila predstavitev Cerkniškega jezera. V Cerknici nas je prijazen gospod lepo sprejel in nam v predavalnici razložil vse o jezeru (kdaj nastane, zakaj nastane, kako deluje), po predstavitvi smo si ogledali še krajši filmček. Tukaj se je naš naravoslovni dan tudi končal. Vsem je bilo lepo in vsi smo se tudi nekaj novega naučili.

Vir: OŠ Dragatuš

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

14
24
35
44
59
69
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj