Na vsebino

Naravna kozmetika za obraz BEE-TOX

V belokranjskem čebelarstvu smo ustvarili butično proizvodnjo naravne kozmetike za obraz Bee Queen, (po novem BEE - TOX), katera vsebuje čebelji strup naših čebelic.

Sama zgodba se je pričela pred več kot 10 leti, ko si je moj mož zaželel čebelariti. Ker smo radi samooskrbni je želel, da imamo tudi svoj med. Kupil je prve tri družine, navdušenje je bilo veliko, zato jih je bilo vsako leto več, danes jih imamo približno 100.

Kako sem prišla na idejo, da bi imela lastno kozmetiko s čebeljim strupom?

Bila sem brez zaposlitve, samo mož je hodil v službo, jaz sem bila doma in skrbela za najina 2 otroka. Lahko rečem, da je po eni strani to bil privilegij, vendar ko otroka odraščata tudi vse več potrebujeta. Zato sem pričela intenzivno razmišljati, kako bi lahko zaslužila s pomočjo čebelic in si ustvarila prihodek. Pričela sem s prodajo medu na stojnicah, hkrati pa vedno ustvarjala nekaj novega in poizkušala osnovnim pridelkom prinesti neko dodano vrednost. Slučajno sem zasledila, da se pri čebelicah lahko pridobiva tudi čebelji strup na inovativen in dovršen način, kjer niti 1 čebela ne umre!

Tako sva prvi denar od prodaje medu investirala v naprave za pobiranje čebeljega strupa. Posebej želim poudariti, da pri pobiranju čebeljega strupa nikakor ne škodujemo našim čebelicam. Pobira se na tak način, da čebela piči v steklo in ker se ji želo ne zatakne odleti naprej. Ob piku spusti samo 1/3 svojega strupa. Pobira se samo omejen čas, od maja do sredine julija na vsake tri dni po 25 minut.

Vedno mi je bilo zanimivo, kako se koža ob piku čebele napne in kar naenkrat izginejo vse gubice na obrazu. Pričela sem raziskovati, kako lahko vključim to dragoceno snov v kremo a da hkrati ne povzroči otekline na obrazu, ampak da samo pospeši prekrvavitev in pomaga pri glajenju gubic in hkrati preprečuje nastajanje novih. Veliko poskusov je bilo potrebnih, kar 2 leti je trajalo da je nastala krema z naravnim botoksom, ki dejansko učinkuje na čisto naraven način. Sedaj lahko rečem, da je izdelek odličen, kvaliteto potrjujejo stranke katerih je vsak dan več in se redno vračajo. v letu 2022 se je kremi za obraz pridružil še naravni serum za nego obraza, ki vsebuje 3,5X več čebeljega strupa za še boljše rezultate.

Da je linija res odlična se je pokazalo tudi s tem, ko so nas konec leta 2022 opazili tudi v veliki Pariški kozmetični hiši, kjer so zahtevali, da ukinemo proizvodnjo. To je bil zelo velik šok, vendar se nismo pustili kar tako, po pogovorih smo sklenili dogovor, da lahko formulacijo obdržimo, vendar pod drugim imenom. Sedaj se naša kozmetika imenuje BEE – TOX (čebelji botoks).

Poudariti je potrebno, da je kvaliteta našega čebeljega strupa najboljša na svetu! Vsebuje kar 72 % melitina (to je tista snov v čebeljem strupu, ki deluje), pri ostalih čebelah po svetu ugotavljajo prisotnost melitina v cca. 50 %. Čebelji trup je že dolgo poznan kot zdravilo, uporabljale so ga že antične kulture, Egipčani, Kitajci, Grki. Jaz bom izpostavila uporabo čebeljega strupa v naši kozmetki.

Krema BEE – TOX je naravna krema, ki vsebuje kar 96 % naravnih sestavin. Primerna je za vse tipe kože, vsebuje dragocena olja, ki kožo negujejo in delujejo proti staranju. Vsebuje tudi hialuronsko kislino katera čebelji trup ponese v spodnje plasti kože in s tem doseže še boljši učinek glajenja gubic. Koža dobi informacijo, da jo je pičila čebela, reagira pa tako, da se sproži proizvodnja lastnega kolagena in elastina, kar se kaže kot sijoča, sveža in bolj napeta koža. Čebelji strup ne deluje samo proti staranju, temveč zdravi tudi aknasto in problematično kožo, saj deluje kot antiseptik. Vse sestavine v naši kozmetiki so ekološkega porekla.

Serum BEE – TOX je naravni serum, ki vsebuje visoke koncentracije aktivnih učinkovin. Poleg visoke vsebnosti čebeljega strupa vsebuje še 4 aktivne učinkovine, ki delujejo proti staranju. To so easyliance – naravna sestavina z izjemnim in instantnim lifting efektom, kompleks ceramidov – podpirajo obnovo kože in ohranjajo zdravo zaščitno bariero, hialuronska kislina – je izvrsten vlažilec, ki nase veže do 1000X več vode, na ta način se doseže občutek polnjenja gub, hidrolat laškega smilja - je odličen v boju proti gubicam, pospešuje celjenje kožnih poškodb, prav tako je učinkovit pri kožnih alergijah, psoriazi, luskavici, rozacei, dermatitisu in aknasti koži. Serum je bil dermatološko testiran, vsi udeleženci so test prestali brez iritacij.

Pred prvo uporabo se priporoča test na alergije. Majhno količino izdelka nanesemo na notranjo stran zapestja ali komolca. V kolikor se v 24 urah ne pojavi rdečica, srbečica, oteklina, lahko kremo ali serum nanesemo na obraz. Uporaba kreme se odsvetuje, če imate alergijo na čebelje pike.

Več si lahko preberete na naši spletni strani: www.bee-tox.si

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj