Na vsebino

Namenu je uradno predano novo pokopališče pri Treh farah v Rosalnicah

Letos smo izvedli 3. fazo ureditve okolice romarskega središča Tri fare, v okviru katere se je uredilo pokopališče. Vrednost izvedenih del ter stroškov projektanta je znašala 76.996,73 EUR. Sredstva je v celoti zagotovila Občina Metlika iz proračuna za leto 2022. Dela je izvedlo podjetje Komunala Metlika.

V letu 2021 je bila zaključena 2. faza, in sicer je bilo na novo urejeno zeleno parkirišče z 18 parkirnimi mesti in dve peščeni pešpoti. Dela je prav tako izvedlo podjetje Komunala Metlika. Vrednost investicije je znašala 41.914,46 EUR in jo je v celoti financirala Občina Metlika.

1. faza, ki je bila zaključena v letu 2020 je znašala skupaj 23.849,51 EUR.

Skupaj je bilo tako v zadnjih treh letih za ureditev okolice Treh far, skupaj s projektno dokumentacijo, nadzorom in investicijskim inženirngom, namenjenih čez 142.760,7 EUR. Občina je vseskozi finančno podpirala tudi obnovo spodnje cerkve Lurške Matere Božje, katere obnova je bila po 20. letih obnovitvenih del zaključena letos.

Vir: Občina Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj