Na vsebino

Največja semiška naložba – podajte svoje ideje

Parkovna ureditev ob Kulturnem centru Semič z gradnjo parkirišča in garaže. Foto: Uroš Novina
Parkovna ureditev ob Kulturnem centru Semič z gradnjo parkirišča in garaže. Foto: Uroš Novina

Aprila so se začela več kot milijon evrov vredna gradbena dela za ureditev parka pri Kulturnem centru Semič. Dela naj bi bila zaključena letošnjega novembra, celoten projekt pa marca prihodnje leto z ozelenitvijo parkovnih površin. Največja letošnja naložba v najmanjši belokranjski občini bo prinesla parkirišče za osebna vozila, ki bo po potrebi tudi prireditveni prostor, predvsem pa površine za oddih, rekreacijo, igro, nove zelene površine, brežino za zimsko sankanje, letno gledališče z amfiteatrom za prireditve na prostem, teraso za izvajanje delavnic in prireditev, objekt za shranjevanje rekvizitov in priročno delavnico, vkopano garažo ter urejeno sprehajalno-tematsko krožno pešpot, ki bo povezala vse dosedanje že delujoče projekte v središču Semiča.

Poleg novih površin je vsebina tista, ki bo prostoru dodala kakovost in popestrila dogajanja za vse prebivalce. Občina Semič zato v sodelovanju s podjetjem Strip Lab pripravlja kratko delavnico, na kateri bo zainteresirana javnost lahko podala svoja razmišljanja, predloge in ideje za prihodnjo rabo skupne javne površine. Na ta način želijo odpreti širšo debato glede vsebine, programa in predstavitve novih zelenih površin v Semiču.

Delavnica bo v prostorih Kulturnega centra Semič za turistične vodnike, razvijalce produktov in javne zavode potekala v ponedeljek, 8. julija, ob 18. uri, za društva in ostalo zainteresirano javnost pa uro pozneje. V primeru lepega vremena bodo delavnico izvedli na prostem, svojo udeležbo pa do 4. julija potrdite na telefonski številki 07 35 65 355 ali po elektronski pošti na [email protected].

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj