Na vsebino

Nagrajenci likovnega natečaja Pod svobodnim soncem

Lepa je novica, da smo na mednarodnem natečaju otroške grafike na temo Pod svobodnim soncem, ki ga je organizirala OŠ Prule iz Ljubljane, osvojili kar tri nagrade. V konkurenci 1092 originalnih grafičnih listov mladih likovnih ustvarjalcev iz osnovnih šol iz Slovenije in petih tujih držav sta Erik Bukovec iz 9.a in Patrik Konda iz lanskega devetega razreda prejela srebrno plaketo ter Maruša Šneler, tudi iz lanskega 9. razreda bronasto priznanje. Na natečaju so sodelovali z grafičnimi listi, ki smo jih ustvarili pri pouku likovne umetnosti pod mentorstvom likovnih pedagogov Mihe in Vlaste Henigsman ob koncu prejšnjega šolskega leta v grafični tehniki globokega tiska, v tehniki chine collé v 8. razredu in tehniki kolagrafije v 9. razredu.

Odprtje likovne razstave »Otroška grafika« je s podelitvijo plaket in priznanj potekalo v petek, 2. decembra 2022, ob 17.00 v Galeriji OŠ Prule.

Čestitke nagrajencem.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj