Na vsebino

Nadzor nad plakatiranjem

Simbolna fotografija
Simbolna fotografija

Na območju celotne Bele krajine ugotavljamo kršitve na področju oglaševanja in plakatiranja, zlasti kar se tiče plakatov na avtobusnih postajališčih, drevesih, kozolcih,… Inšpektorat bo opravljal nadzor nad tovrstnimi kršitvami. V izogib inšpekcijskih in prekrškovnim postopkom posameznike, društva, podjetja in organizatorje prireditev opozarjamo na dosledno spoštovanje določil občinskih odlokov o oglaševanju in plakatiranju, ki navajajo da je:

Prepovedano lepljenje oglasnih sredstev (plakatov in kakršnih koli obvestil) izven površin oglasnih objektov, posebej na zunanjih površinah izložb, sten, vrat, oken, zidov, ograj ob stanovanjskih hišah, gradbiščnih ograjah, drevesih, drogovih javne razsvetljave, energetskih napravah, stebrih, prometni signalizaciji, nosilcih usmerjevalnega sistema, avtobusnih postajah, senikih, kozolcih, prodajnih kioskih in podobno.

Izvajalce oglaševanja opozarjamo, da je oglase oz. plakate po preteku datuma veljavnosti oglasa potrebno odstraniti najkasneje v roku 2 dni.

Za kršitve je predpisana globa v višini 200 EUR za posameznika, 400 EUR za samostojnega podjetnika, 800 EUR za pravno osebo in 600 EUR za odgovorno osebo pravne osebe.

Vir: Medobčinska inšpekcija in redarstvo

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj