Na vsebino

Na sem'škem placu je bilo živahno

Trško jedro Semiča z leti dobiva vse lepšo podobo. Trud, ki ga celotna skupnost usmerja v njegovo ureditev, je lansko leto prepoznala tudi Turistična zveza Slovenije in Občini Semič podelila priznanje za najlepše urejeno trško jedro v Sloveniji.

Z namenom oživitve trškega jedra je bil pred dvema letoma prvič organiziran festivalni dan na semiškem placu. Letošnje poletne prireditve v trškem jedru in okolici so minulo soboto pričeli z izvedbo tretjega festivala »Gremo na sem´ški plac«, v okviru katerega bo skozi vse poletje potekal sklop različnih prireditev.

Svoja vrata so na prvi dan festivala odprli farna cerkev sv. Štefana, Muzejska hiša Semič in Vinska klet, Kulturni center Semič, učni vrt dr. Derganca, dogajanje na trgu pa so popestrili ponudniki na stojnicah in lokalni gostinci.

V sklopu prireditve so v Kulturnem centru Semič za najmlajše pripravili lutkovno igrano predstavo vzgojiteljic Vrtca Sonček, v trškem jedru je potekala kiparska delavnica in delavnica izdelave zapestnic, ogrlic ter prstanov, namenu so predali avtomatiziran sistem izposoje električnih koles BiKe.

V učnem vrtu dr. Derganca so pripravili delavnico izdelave hišk za koristne živali, obiskovalci pa so lahko spoznali tudi zdravilno moč ognjiča.

V Muzejski hiši Semič je bila na ogled začasna razstava Divje rastoče orhideje v naravi in vezeninah, v sklopu Poletne muzejske noči so organizirali delavnico »Lokacija gradu Krupa« – zgodovina in metodološke možnosti prezentacije in interpretacije arheološkega najdišča, večer pa v Vinoteki Semič zaključili s koncertom dueta Bort Ross.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj