Na vsebino

Na Pomurskem sejmu priznanja belokranjskim izdelkom

Zeliščar Igor in bivša kraljica metliške črnine Eva Štefanič. Foto:@zeliscna_kmetija
Zeliščar Igor in bivša kraljica metliške črnine Eva Štefanič. Foto:@zeliscna_kmetija

Pomurski sejem v Gornji Radgoni je v sklopu mednarodnega kmetijsko živilskega sejma Agra opravil še tri mednarodna ocenjevanja. Pri mleku in mlečnih izdelkih so dodelili devet, pri mesu in mesnih izdelkih 24, pri sokovih, brezalkoholnih pijačah in embalirani vodi pa sedem naslovov šampion. Ocenjevalci so vnovič izpostavili visoko kakovost izdelkov.

Na mednarodnem ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov so ocenili 549 izdelkov 43 podjetij iz Slovenije in Hrvaške. Podelili so 24 naslovov šampion. Kmetijska zadruga Metlika je tako kot lani prejela srebrni medalji za tlačenko in za belokranjsko klobaso blagovne znamke Belokranjske mesnine.

Na mednarodnem ocenjevanju sokov, brezalkoholnih pijač in embalirane vode je 39 podjetij iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske in Tajske prispevalo 101 vzorec, komisija je podelila sedem naslovov šampion. Zeliščna kmetija pod Hrelenom iz Starega trga ob Kolpi je prejela srebrno medaljo za zeliščarjev ledeni čaj. Gre za čaj specifičnega okusa, ki ga zagotavljajo zelišča pridelana v Poljanski dolini ob Kolpi. Tudi tehnološki postopek izdelave se razlikuje od ostalih postopkov za pripravo napitkov in sirupov.

Priznanja bodo podelili na sejmu Agra, ki bo v Gornji Radgoni od 26. do 31. avgusta.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj