Na vsebino

Na krožnikih ni ostalo prav nič

V soboto, 9. septembra, smo v sodelovanju s Kampom Bela krajina - Podzemelj izpeljali prvi dogodek Okusi Bele krajine. Kamp Podzemelj je na terasi svoje restavracije gostil kulinarične navdušence, ki so v dobro družbi uživali ob soju sveč ter duetu Marka Simčiča in Ivone Begović.

Namesto Hotela Bela krajina smo letos ponovno izbrali lokacijo ob Kolpi. Prijetno, toplo jesensko vreme vabi goste, da ostanejo v destinaciji dlje. Kolpa počasi izgublja svojo temperaturo, a pogledi na njo s terase Kampa Podzemelj so vedno prijetni.

Krasen večerni ambient se je odvil v spremljavi z trihodnim menijem, ki so ga pripravili kuharji Hotela Bela krajina. Letošnja posebnost Okusov Bele krajine je Anja Fir, ki ekipi kuharjev svetovala pri ujemanju komponent. Večer se je pričel s penino in slanim pozdravom iz kuhinja, katerega zvezda je bila jelenov pršut.

Nadaljevali smo z ohrovtovo sarmico polnjeno z dimljeno postrvjo, položeno na čebulni pire biftek na jurčkih in čebulni omaki z metliško črnino je pobral vse pohvale. Za zaključek smo se posladkali z slivovim žlinkrofom, vanilijevo kremo in lešnikovim sladoledom. Natakarice so krožnike po vseh hodih nosile v kuhinjo čisto prazne.

Med gosti je sedela tudi Neli Štampohar, zmagovalka nagradne igre, ki je potekala na facebook profilu Bela krajina. Neli in njen mož sta bila nad celotnim večerom tako navdušena, da sta obljubila priti še!

Tudi vi imate priložnost obiskati naslednje Okuse Bele krajine v petek, 29. septembra, v Gostilni Müller.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj