Na vsebino

Na Jurjevanju tudi knjiga "Jedi semiških babic"

Nikoli ni prepozno začeti kuhati, peči ...

»Na kuharske knjige lahko gledamo z več strani. Lahko je to le še ena kuharska knjiga, ki jo je »fajn« imeti in se bo na njej nabiral prah. Lahko pa je to zapis iz preteklosti, ki ga z uporabo potegnemo v prihodnost in mu vdahnemo življenje. Dovolite si to knjigo »popackati« z realizacijo teh čudovitih receptov, naj postane vaš dnevnik kuharskega ustvarjanja.« To je o naši knjigi zapisal Luka Jezeršek, sodnik na tekmovanju Masterchef Slovenija; vodja priznane gostilne Dvor Jezeršek.

Knjiga Jedi semiških babic je nastala v PGD Črešnjevec, kjer so članice »korona čas« maksimalno izkoristile in zbrale najboljše recepte jedi naših babic. Namen knjige je širiti zdravo domačo kuhinjo, ki je v teh časih zelo primanjkuje. Tako lahko tudi mlade gospodinje pripravljajo jedi, ki so jih pripravljale njihove mame in babice, saj so recepti končno zapisani in zbrani v čudoviti knjigi.

To je knjiga, ki jo enostavno mora imeti vsako gospodinjstvo, ne samo v občini Semič, ampak v celi Beli krajini, Dolenjski in Sloveniji. Preko nje se prenašajo modrosti naših babic na vse prihodnje generacije in to znanje je neprecenljivo. Kar vidim srečne obraze vaših družin, kako boste z veseljem okušali »babičine« dobrote in kako bo ta knjiga prinesla dodatno harmonijo vanje.

Več o knjigi si oglejte na belokranjskem obzorniku Vašega kanala TUKAJ (17:40 min)

Ali pa preberite članek TUKAJ.

Knjiga po promocijski ceni stane 18€. Vabljeni na našo stojnico!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj