Na vsebino

Na dragatuškem placu, 3. dan

Vroč petkov večer so še dodatno ogreli obiskovalci saj so napolnili celoten dragatuški plac. V zelo bogatem kulturnem programu, ki so ga pripravili organizatorji, so obiskovalci lahko uživali v petju, plesu, citrah, tamburicah in harmoniki.

Uvodoma so nastopili člani novega društva Citroprekelj, ki so na citre zaigrali tudi svetovno znane skladbe.

Za njimi so dve skladbi zaigrali godci Folklorne skupine Dragatuš, kjer sta Jože Skubic in Jan Matotek igrala na stari harmoniki bandoniki.

Prav tako dve skladbi so naprej zapeli pevci ljudskih pesmi OŠ Komandanta Staneta Dragatuš.

Program se je nadaljeval z otroškim rajanjem, saj je nastopila otroška sekcija Folklorne skupine Dragatuš s spletom “Šivamo, šivamo, a niti nimamo”. Otroško folklorno skupino je nasledila odrasla sekcija, ki se je naprej predstavila s spletom “Na Ivanje večero”.

Malo manj kot uro dolg koncert je v nadaljevanju pripravil Tamburaški orkester Dobréč. Orkester je v zadnjih letih veliko nastopal po Sloveniji in tujini, vendar v Dragatušu že dolgo ne. Pripravili so raznolik, predvsem zabavni program, ki je navdušil publiko. Z orkestrom sta zapela Martina Mravinec Bohte in Marko Simčič, ki je tokrat tudi priložnostno vodil orkester.

Uradni del kulturnega programa pa je zaključila Folklorna skupina Dragatuš. Najprej s skečem “Jagrsko pametovanje” ter še enim spletom - “Polčke”.

V drugem, neuradnem delu večera, so najprej plesišče razgreli člani Tamburaške skupine Vodomec. Večer pa so v narodno-zabavnem stilu zaključili, za to priložnost zbrani, Dragatuški muzikanti.

Danes sledi zaključek z veliko gasilsko veselico in skupino Zvita feltna.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj