Na vsebino

Mnogo razlogov, zakaj je Bela krajina raj za kolesarje

Foto: STO
Foto: STO

Po uspešno izvedeni dirki Po Sloveniji, Slovenska turistična organizacija (STO) že snuje aktivnosti za izpostavitev Slovenije kot odlične destinacije za aktivna doživetja ob najprestižnejši kolesarski dirki na svetu, Dirki po Franciji.

Pred začetkom dirke je STO na turističnih straneh Slovenia.info objavila prispevek z naslovom 10 razlogov, zakaj je Slovenija odlična izbira za ljubitelje kolesarjenja. Prispevek izpostavlja najboljše destinacije za cestno in gorsko kolesarjenje, kolesarske parke, ki so vedno bolj priljubljeni, pa tudi specializirane nastanitve in edinstvene kolesarske poti. Med njimi niso pozabili niti na Belo krajino, »ki ob legendarni mejni reki Kolpi navdušuje s podobami steljnikov, poraslih z belimi brezami. Črnomelj, Metlika in Semič so kraji samosvoje folklore, domačih obrti, vina in izvrstnih jedi«.

Pokrajina ob reki Kolpi ponuja številne kolesarke poti, nekatere primerne tudi za cestne kolesarje, ob katerih boste lahko spoznavali kulturno in gastronomsko srce Bele krajine, so zapisali na STO. Razgibana pokrajina ponuja številne možnosti tako za družinsko kolesarjenje kot za tiste, ki se radi preizkušate na bolj zahtevnih poteh. Kolesarska pot po Beli krajini vas vodi med belimi brezami in vinorodnimi griči vse do zelene belokranjske lepotice – reke Kolpe, ki ponuja prijetno osvežitev v poletnem času. Spoznajte značaj Bele krajine tudi skozi lokalno kulinariko in običaje.

STO s tem k obisku nagovarja kolesarske navdušence in jim sporoča, da je Slovenija odlična destinacija za petzvezdična aktivna in zdrava doživetja.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj