Na vsebino

Mladi ob Kolpi nič več pod šotori

V kampu Podzemelj se je pod okriljem Območnega združenja Rdečega križa Metlika v sredo začel tradicionalni petdnevni tabor LAS-tna aktivnost mladih. Nanj se je letos prijavilo 50 otrok od prvega do četrtega razreda iz osnovnih šol Metlika, Podzemelj in podružnice Suhor. Za njihovo varnost skrbi sedem mentorjev, zaradi vse pogostejših vremenskih nevšečnosti pa so otroci tokrat nastanjeni v gasilskem domu Podzemelj.

Namen tabora ni le varstvo otrok, pač pa tudi razvijanje prijateljskih vezi, spodbujanje k zdravemu načinu življenja in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa.

Tudi letos so organizatorji pripravili bogat program ustvarjalnih delavnic, predstavitev različnih poklicev, družabnih in spretnostih iger ter športnih aktivnosti, ki jih šolski programi ne zajemajo. Med drugim so se že učili belokranjskih ljudskih plesov, spoznali delo policistov in pomen številke 112, obiskali pa so jih tudi jamarji, ki so predstavili delo Jamske reševalne službe. S skupnimi močmi so jamarski reševalci iz štirih jamarskih klubov, polepšali dan mladim nadebudnežem, ki so najbolj uživali v plezanju do nekoč mogočne krošnje lipe in virtualnem spustu v jamo Čaganko. Rekorda v ožinarju pa še niso podrli.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj