Na vsebino

Mladi kiparji tokrat o premikanju takšnih in drugačnih mej

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj pripravlja že 16. Mednarodno kiparsko kolonijo mladih Črnomelj (MKKMČ 2023), ki bo potekala 30. in 31. marca v črnomaljskem kulturnem domu.

Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj spodbuja ustvarjalnost mladih na kiparskem področju. Osnovni koncept kolonije je ustvarjalno druženje in spoznavanje nadarjenih mladih likovnikov širšega geografskega področja z namenom pridobivanja kakovostnih kiparskih izkušenj. Mladi bodo pod vodstvom uveljavljenih likovnikov lahko ustvarjali v eni od štirih kiparskih delavnic: instalacija, siporeks, keramika in montažna plastika.

Mladi kiparji bodo letos v Črnomlju ustvarjali na temo Brez mej, ki se navezuje na odpiranje meja v smislu povezovanja med narodi, premikanja le-teh v naših glavah in razmišljanja izven okvirja. Temo želijo povezati tudi z ekologijo in trajnostnim ravnanjem.

Sodelovanje na MKKMČ 2023 je brezplačno, vabijo pa nadarjene mlade likovnike tretje triade slovenskih osnovnih šol, slovenskih zamejskih šol in nekaterih šol iz nam bližnjih držav.

Rok za prijavo je 19. marec 2023. Več informacij in e-prijavnico najdete v spodnji priponki.

Priponke

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj