Na vsebino

Mlade godalke na Festivalu Veris

Tik pred koncem šolskega leta smo se godalci iz Glasbene šole Črnomelj udeležili Festivala Veris, ki letos že petič poteka pod okriljem Glasbene šole Logatec.

Festival smo začeli z mojstrskim tečajem mednarodno priznane nemške violinistke Sophie Herbig, ki je bil namenjen najbolj pridnim in talentiranim violinistom in violinistkam. Seminar smo zaključili z otvoritvenim koncertom. Našo šolo so ponosno zastopale Pia Žalec in Neja Dajčman (učenki Petra Juda) ter Lola Vrščaj, Ella Stipanovič in Ana Gašperič (učenke Tine Vrščaj).

Sledila sta dva dneva intenzivnih orkestrskih vaj, kjer so bili udeleženci (skupaj z GŠ Kranj in GŠ Logatec jih je bilo več kot 100) razdeljeni v mlajši in starejši orkester. Pod mentorstvom glasbenih profesorjev in profesoric so pripravili program, ki so ga prvič predstavili na zaključnem koncertu v Športni dvorani v Logatcu, naslednji dan pa v prekrasnem letnem gledališču Khislstein v Kranju.

Zahvaljujem se staršem, ki prepoznajo pomembnost takšnih dogodkov za razvoj svojih otrok in jih pri tem podpirajo. Otroci pridobijo samozavest in motivacijo za nadaljnje glasbeno izobraževanje, obenem pa razvijajo tudi socialne veščine in prijateljstva. Dokazi so v priloženih fotografijah.

Festival Veris sem s kolegoma Matejem Avšičem in Urško Kordež soorganizirala učiteljica violine Tina Vrščaj.

Vir: Glasbena šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj