Na vsebino

Misterion - Doživetje skrivnosti voda

V protokolarnem prostoru obnovljene Muzejske hiše v Semiču je danes potekala konferenca za novinarje glede čezmejnega projekta z naslovom Doživetje skrivnosti voda oz. pod akronimom MISTERION, ki je sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija - Hrvaška 2014−2020. V projektu, ki bo trajal 30 mesecev , sodelujejo Občina Semič, Općina Kamanje, Občina Metlika, Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis, Kompas Novo mesto d.o.o. in trije pridruženi partnerji: Belokranjski muzej Metlika, Gradski muzej Karlovac in Športno društvo Stranska vas pri Semiču.

Projekt, v skupni vrednosti 1.239.205,95 €, se je pričel izvajati v juliju 2017 in bo trajal do konca leta 2019. Sofinanciranje iz sredstev ESRR znaša 1.053.325,05 € oziroma 85 % od skupnega proračuna projekta. V projektu sodeluje pet partnerjev, Občina Semič kot vodilni partner in partnerji Općina Kamanje, Občina Metlika, LAG Vallis Colapis, Kompas Novo mesto d.o.o. in trije pridruženi partnerji. Glavni skupni cilj projekta je ohraniti in povečati privlačnost edinstvene naravne in kulturne dediščine projektnega območja ter razviti trajnostni turistični produkt.

Projekt Misterion so nam danes predstavile Iva Konda, vodja projekta, semiška županja Polona Kambič in direktorica občinske uprave Mateja Kambič, ki je tudi finančna vodja omenjenega projekta.

V posnetkih spodaj lahko prisluhnete Ivi Konda, ki je povedala več o trajanju in ciljih projekta ter aktivnostih, ki potekajo in so še načrtovane ter Mateji Kambič, ki je na kratko povzela finančno plat projekta Misterion.

Zvočni zapis

  • - Mateja Kambič - finančna plat Misteriona

  • - Iva Konda o projektu

  • - Iva Konda o vsebini Muzejske hiše in aktivnostih

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj