Na vsebino

Metliška občina praznuje

Včeraj zvečer je v metliški športni dvorani potekala osrednja svečanost ob občinskem prazniku, katero je s svojo navzočnostjo počastil tudi predsednik države Borut Pahor. Občina Metlika svoj praznik obeležuje 26. novembra, na dan, ko so pred 76 leti partizani na Suhorju uničili italijansko postojanko.

V programu so sodelovali:

- Mestna godba Metlika
- učenci Osnovne šole Metlika
- učenci Osnovne šole Podzemelj
- učenci Glasbene šole Črnomelj.

Na slovesnosti so podelili priznanja Občine Metlika za leto 2018 ter priznanja za delo na področju športa:

- Peter Šneljer je prejel priznanje Občine Metlika za svoj prispevek na področju gasilstva, dolgoletno delo v krajevni skupnosti ter aktivno delovanje v številnih društvih in organizacijah.
- Albina Tošeska je priznanje Občine Metlika prejela za dolgoletno delo v številnih društvih in organizacijah ter vsestransko vpetost v javno delovanje v občini Metlika in širše.
- Društvo vinogradnikov Metlika je priznanje Občine Metlika prejelo za 40–letno uspešno delovanje društva, izvedbo številnih dogodkov in projektov ter prispevek k večji prepoznavnosti občine in celotne Bele krajine.

Priznanji za delo na področju športa sta letos prejela Jožko in Mitja Omerzel, namizna tenisača, za strokovno delo je priznanje prejel športni trener Peter Milek.

Za častnega občana Občine Metlika pa so razglasili arheologa dr. Janeza Dularja, znanstvenega svetnika.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj