Na vsebino

Mestni trg v Metliki je zaživel

Otvoritveni sobotni dan Evropskega tedna mobilnosti v Metliki je bil topel, sončen, poln otroškega vrveža, smeha in pozitivne energije. Interaktivni nogometni radar je bil prava atrakcija, na trgu pa so mini trening prikazali mladi nogometaši (od U9 do U15) NK Kolpa.

Blaž Simčič (Servis koles Špica) je popravil kar nekaj koles in pripravil zanimivo tekmovanje v menjavi zračnic, zmagovalec pa si je priboril vrednostni bon za servis kolesa v višini 50 evrov.

Najmlajši obiskovalci so od Cvetličarne Brinc do Bartusa preskakovali barvite like in planete, narisane s kredo ter premagovali spretnosti poligon z ovirami. Obiskovalci so se lahko razgibali tudi v družbi članic Društva šola zdravja Metlika.

Pri Hiši Sadeži družbe Metlika so si obiskovalci v zameno za minimalen prostovoljni prispevek izbrali zanimive knjige, Mestni trg so s krajšo sodobno plesno predstavo Rdečehlačnice polepšale članice Plesnega društva Krokar, pri Vitu Likavcu iz Vadbenega centra Don Vito Gym pa so v zameno za opravljeno vadbo lahko poskusili proteinske piškote in si pridobili popust za obisk fitnesa.

Člani Kud Plac so pekli najboljše palačinke in poskrbeli za napete igre šaha, večerno dogajanje pa so na metliškem Mestnem trgu zaključili s standup komikoma Rokom Škrlepom in Vidom Valičem, ki sta poskrbela za obilo smeha.

Tudi nedelja na Mestnem trgu že dolgo ni bila tako polna veselega vrveža vedoželjnih otrok in njihovih staršev. Hiša eksperimentov iz Ljubljane je za obiskovalce dvakrat ponovila znanstveno dogodivščino Zvokologija, otroci pa so lahko opravili kar 50 različnih eksperimentov.

Skozi predstavo na temo prometa in okolja "Zabavno ločevanje" z Majo Jovanovič, so se otroci učili o okolju, odpadkih in njihovem ločevanju, zraven pa ni manjkalo niti petja in plesa. S plesom so lahko nadaljevali na plesni delavnici, ki jo izvedlo Plesno društvo Krokar.

Vir: Občina Metlika, foto: Občina Metlika, KUD Plac

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj