Na vsebino

Mednarodni projekt "Pogum" za dvig kakovosti znanja učencev

OŠ Belokranjskega odreda Semič sodi med tiste slovenske šole, ki so bile na razpisu ministrstva za izobraževanje izbrane za sodelovanje v petletnem projektu Pogum (POdjetnost, Gradnik zaUpanja Mladih). Projekt bo trajal od 1. 9. 2017 do 31. 12. 2021. Namen projekta je razvoj didaktičnih pristopov in strategij ter podpornega okolja in s tem modela spodbujanja podjetnosti v osnovnih šolah, usmerjenega v izvajanje odprtega in prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem. Cilji projekta so razvoj, preizkušanje, implementacija, spremljanje in evalviranje celovitega modela podjetnosti v osnovni šoli in odprtega ter prožnega prehajanja med osnovno šolo in okoljem; opolnomočenje šolajočih (učencev v osnovni šoli) in strokovnih delavcev (učiteljev, svetovalnih delavcev, drugih strokovnih delavcev, vodstvenih delavcev in ravnateljev v OŠ) s kompetenco podjetnosti.

Osnovna šola Belokranjskega odreda Semič z ostalimi 29-imi nosi vlogo razvojne šole. Tako bo sodelovala pri razvoju modela spodbujanja kompetenc podjetnosti in didaktičnih pristopov, ki ga bomo preizkušali, spremljali, evalvirali in implementirali na ravni šole ter ga v drugi fazi prenašali skupaj z ostalimi partnerji na implementacijske šole.

V okviru projekta želimo nadaljevati z dobrimi praksami, ki smo jih razvijali v mednarodnem projektu Linpilcare in v projektu YouthStart. Predvsem želimo, da se učenci aktivno vključujejo v pouk. To pomeni, da na osnovi predznanja sooblikujejo kriterije in cilje učenja, izbirajo poti do znanja in se učijo kritičnega presojanja pri oblikovanju lastne ali vrstniške povratne informacije. Razumejo in se odločajo o izboljšanju izdelka ali znanja glede na različne vrste povratnih informacij, razvijajo sodelovanje, predvsem pa, da razumejo, spremljajo in usmerjajo lastni napredek.

Na šoli deluje razvojni tim v sestavi: mag. Andreja Miketič – ravnateljica, Tomaž Pavlakovič, Nina Grahek, Darja Bremec, Simona Ritonija in Biserka Stankovič.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

35
44
59
611
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj