Na vsebino

Med iskrenimi ljudmi, zaključni S-Factor

Še en dan, ki ti za vedno ostane v spominu, dan ko prevladuje samo iskrenost in se je zgodilo v Semiču na zaključni prireditvi Festivala S-Factor, z ljudmi posebnimi potrebami, med iskrenimi ljudmi. Letošnji festival oz. tema je bilo sonce. In velika zahvala in pohvala gre zaposlenim na OŠ Milke Šobar Nataše iz Črnomlja in vsem ostalim pedagogom, staršem in vsem, ki ste za inkluzivno (inkluzija). Pomen slednje besede poiščite na spletu, vsaj tako si boste pomen te besede, ki se že vrsto leto uresničuje, zapomnili.

Semiški Kulturni center je gostil zaključno prireditev S-Factor, mednarodni festival kratkih videov, v katerih nastopajo in pri izdelavi katerih sodelujejo osebe s posebnimi potrebami. Organizator projekta je OŠ Milke Šobar – Nataše Črnomelj. Glavni poudarek projekta je na videu kot orodju inkluzije – s predstavitvijo izdelanih videov v javnosti širimo zavedanje o zmožnosti in ustvarjalnosti oseb s posebnimi potrebami. V letošnjem šolskem letu je S-Factor, ki ga tokrat organiziramo že tretjič, zaživel po sedemnajstih slovenskih in evropskih ustanovah za osebe s posebnimi potrebami.

Tudi letos so izdelane videe prikazali in nagradili. Dogajanje so združili s festivalom Igraj se z mano, ki s svojimi aktivnostmi spodbuja socialno integracijo oz. inkluzijo med otroki, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. Slavila je TRETJA OŠ SLOVENJ GRADEC, SONCE ZA VSE – SUN FOR ALL, drugo mesto je osvojila OŠ DRAGOTINA KETTEJA NOVO MESTO, UJEMI SONČNI ŽAREK in tretje OŠ VOŠTARNICA- ZADAR, PJESMA SREĆE (ULICAMA GRADA).

V avli KC so pripravili še okrogla mizo na temo »Pomen glasbe za otroke s posebnimi potrebami« v sodelovanju s KUD Notarima.

Video prispevek si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: Dolenjska News

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj