Na vsebino

Maša in Kristjan v Avstraliji

V torek, 16. februarja zjutraj, sva se z Gooptijem iz Ljubljane odpravila proti letališču Marco Polo v Benetkah, od koder sva letela do Dohe, nato pa do Melbourna, kjer sva pristala v poznih večernih urah. Temperature so bile občutno višje kot v Sloveniji, a je bilo tudi malo denja. Na srečo nisva imela jat laga (utrujenost ob spremembi časovnih pasov), tako da sva takoj zjutraj začela z raziskovanjem mesta. Večino časa sva bila v samem centru mesta,kjer sva si ogledala znamenitosti, parke, stavbe, ... Drugi dan sva šla na celodnevni izlet po Great Ocean Roadu in šla pogledat 'apostole'. Na poti sva delala postanke in si ogledala peščene plaze, parke, kjer sva lahko videla koale, papige, race... Naslednji dan je bil festival White Night,ki ga je obiskalo cca pol milijona ljudi. 21.2.sva odpotovala v Gold Coast, kjer so naju lepo in toplo sprejeli Belokranjci, počutila sva se kot doma.

Premakniti je bilo treba uro (eno uro nazaj), saj ima Queensland drugačen čas kot Victoria (Melbourne) in New South Wales (Sydney). Mesto je krasno, morsko, turistično. Drugi dan sva se odpravila v največji zabaviščni park v Avstraliji, Dreamworld, kjer se nisva samo vozila z vrtiljaki, ampak sva si ogledala tudi živalski vrt. Obiskala sva tudi najvišjo stavbo s 77 nadstropji in šla na vožnjo z ladjico. S plažami nisva imela sreče, saj so bile zaradi visokih valov in močnih tokov zaprte. 25. februarja je bil čas za Sydney. Prispela sva popoldne, vročina pa je bila tudi ponoči neznosna (31°C ob polnoči). Mesto je res ogromno, polno ljudi. Najprej sva si seveda šla ogledat znano sydneysko operno hišo, pristaniški most in center mesta. Tudi v Sydneyu sva bila sprejeta lepo po belokranjsko, kar je to potovanje naredilo še bolj nepozabno! Bila sva na plažah na vzhodu Sydneya (Bondi, Bronte, Tamarama, Coogee, Maroubra), ki so res krasne. Zaradi visokih in močnih valov je treba paziti in plavati samo med zastavicami. Veliko je bilo meduz (bluebottles), zato nismo pretiravali s kopanjem v oceanu. Obiskala sva največji akvarij, živalski vrt, in seveda kar nekaj odličnih restavracij (steakhouse Hurricanes, brazilski Churrasco, Sushi, ...). Vtisi so odlični, spomini zelo lepi, vredno ponovitve! Kristjan se sedaj od Avstralije poslavlja, jaz pa bom imela še kar nekaj časa za raziskovanje mesta.

Sedaj pa back to reality, čas za šolo in delo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj