Na vsebino

Makedonska kuhinja

Na povabilo BIT-a Črnomelj se nas je nekaj učencev, ki obiskujemo dodatni pouk pri angleščini na OŠ Mirana Jarca Črnomelj, v torek udeležilo popoldanske delavnice o makedonski kuhinji.

Prostovoljka Maria iz Makedonije nam je predstavila, kaj bo na jedilniku, potem smo se pa kar sami lotili dela. Najprej smo zrezali sestavine za šopsko solato. Našim fantom je šlo pri pripravi kar na jok (zaradi čebule, seveda). Dekleta smo se lotila tudi enostavnega peciva z listnatim testom in sadjem. V tem času pa nam je Maria ob pomoči še dveh prostovoljk, Justine iz Poljske in Anne iz Nemčije, postregla z makedonsko jedjo tavče na gravče. Jed je bila že pripraviljena, ker zahteva kuha in pečenje kar nekaj časa (skoraj 3 ure). Tavče na gravče je enostavna jed iz kuhanega in pečenega fižola, ki jo jedo za post, lahko pa tudi na božični večer, zraven pa postrežejo še klobase. Ko smo pojedli, kar smo pripravili, pa nam je Maria zaupala še recept za tavče na gravče in predstavila postopek priprave.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

14
24
35
44
59
69
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj