Na vsebino

Literarne poti brez uteži z Davidom Bedračem

V soorganizaciji Knjižnice Črnomelj in Območne izpostave JSKD Črnomelj smo v soboto, 3. junija, izvedli kreativno literarno delavnico Literarne poti brez uteži, ki jo je vodil pesnik, pisatelj, doktor literarnih ved, profesor slovenščine in literarni mentor David Bedrač.

Delavnica je potekala v prijetnem ustvarjalnem vzdušju, v katerem so udeleženke spoznavale poti literature, se seznanile s tokovi sodobne književnosti, se pogovarjale, o čem naj bi sodobni literati sploh pisali, da bi bili »slišani«, kakšna literatura seže do bralcev in kakšni današnji bralci sploh so. Spoznavale so skrivnosti navdiha in praktično ustvarjale na različne načine.

David Bedrač je ustvarjalkam odgovoril na nekatera vprašanja, pomagal rešiti pomisleke in kazal poti, kako se znebiti »uteži«, predsodkov in ovir na ustvarjalni literarni poti.

Verjamemo, da se bo prijetno ustvarjalno druženje odrazilo tudi v novih literarnih izdelkih zavzetih ustvarjalk in veselimo se jesenskega srečanja z Davidom Bedračem na natečaju Lepota besede.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj